Tiny Tasks

In de week van het geluk krijgt ieder huishouden in Nieuwegein een kraskaart met Tinytasks. Tinytasks zijn leuke en verassende opdrachten die bijdragen aan jouw geluk. De opdrachten zijn klein en simpel: ze kosten ieder ongeveer tien minuten. Dus kras de drie Tinytasks op de kaart open voor jouw portie geluk!

Vind je een Tinytask leuk, deel die dan met anderen. Je kan ook je eigen Tinytasks bedenken. Of probeer een taak vaker uit te voeren. Misschien leidt het wel tot een nieuwe gewoonte!

Thema’s

De wijken van Nieuwegein hebben een van de vier geluksthema’s gekregen. Ben je benieuwd wat de opdrachten van de andere thema’s zijn? Kijk dan op het kaartje of je iemand kent uit die wijk, en ruil je Tinytasks met hem of haar!

Ontdekken

De Tinytasks die bij dit thema horen gaan over het opdoen van nieuwe ervaringen en het proberen van nieuwe dingen.

Zinvolle bezigheden

De Tinytasks die bij dit thema horen gaan over dingen doen die je zinvol en interessant vindt. Je stelt jezelf leuke en haalbare doelen, en je staat af en toe stil bij wat jij belangrijk vindt in het leven.

Stilstaan bij mooie dingen

De Tinytasks die bij dit thema horen gaan over af en toe genieten van de mooie en goede dingen in jouw leven en kijken hoe je ergens het beste van kan maken.

Contact

De Tinytasks gaan over het onderhouden van contact met mensen die je dierbaar zijn en het leren kennen van nieuwe mensen.

Werken aan geluk

Geluk wordt voor een groot deel beïnvloed door wat je doet in het dagelijks leven. Dit betekent dat je iedere dag kan werken aan je geluk! Het hoeven niet grote ingrepen te zijn in je leven. Kleine veranderingen en activiteiten zijn veel makkelijker op te nemen in je dagelijkse routine.

Tinytask werd in 2010 ontwikkeld aan de TU Delft. Het doel van hun project was om de wat abstracte lessen van de het wetenschappelijk onderzoek naar geluk om te zetten naar iets wat iedereen kan toepassen in zijn of haar dagelijks leven. Het resultaat was Tinytask, verrassende en leuke taken die gemakkelijk ergens tussendoor gedaan kunnen worden. In een studie in 2016 voerden deelnemers zes weken lang dagelijks een Tinytask uit. Deze groep scoorde na een aantal weken een stuk hoger op geluk dan de controlegroep!

Emotion Studio, een onderzoeks- en ontwerpbureau uit Rotterdam, is Tinytask al een paar jaar verder aan het ontwikkelen. Zij hebben een groot aantal opdrachten toegevoegd die mensen bewezen gelukkiger maken. Er wordt regelmatig onderzoek gedaan naar de effecten van Tinytask.

Ontdekken

zinvolle bezigheden

stilstaan bij mooie dingen

contact